Populiariausi keltuose veikiantys restoranai

2017 - 01 - 18

Kartais kelionė trunka tikrai ilgą laiką, ir keliautojams neretai kyla klausimas, ką valgyti kelionės metu. Jei pasirenktmas skrydis lėktuvu, stiuardesai jums galės pasiūlyti skrydžio meniu, o tuomet, jei keliausite keltu, galėsite pasirinkti vieną iš siūlomų restoranų, kuriame valgių pasirinkimas bus tikrai nemažas. Taigi, ko verta paragauti kelionės metu?


aaaa.jpg

Prancūzų virtuvė

Prancūzų virtuvė ypatingą reikšmę įgijo dar viduramžių laikais, ir šiandien ją gurmanai  vertina kaip vieną geriausių. Jei vyksite keltu į Prancūziją ar iš jos, galite būti užtikrinti, kad kelte rasite šios šalies virtuvės restoraną , kurioje valgių pasirinkimas bus tikrai gausus. Tradiciniais nacionaliniais patiekalais laikomos vėgelių salotos su greipfrutais, pyragėliai su daržovėmis, neplakta kiaušinienė su žalių žirnelių koše, morkų sriuba, kepta ėriena. Vienas populiariausių kelionės keltu maršrutų yra Kalė-Doveris.

Italų virtuvė

Tai – viena populiariausių virtuvių visame pasaulyje, kas tikrai nekelia nuostabos. Nesvarbu, ar vyksite keltu iš  Italijos ar į ją, ar pasirinksite visai kitą kelto maršrutą, tikrai galite tikėtis, kad rasite italų restoraną.  Italų virtuvės restoranuose siūlomi patiekalai skirstomi į kelias dalis: antipasto (užkandžiai), primo (makaronų arba ryžių patiekalai), secondo (mėsos patiekalai), dolce (desertas). Tradiciniais itališkos virtuvės valgiais laikomi makaronai, spagečiailazanijarizotomortadella (moliūgo viduje troškinta antiena), abakjo (aviena su rozmarinais ir baltuoju vynu).  Iš Italijos uostų kursuoja tikrai nemažai uostų, ir viena populiariausių krypčių yra Genuja-Olbija.

Kinų virtuvė

Kinų virtuvė yra viena populiariausių visame pasaulyje, tad ir keliaudami keltu tikrai galite tikėtis, kad rasite būtent šios šalies virtuvės restoraną. Kinijos virtuvė garsėja patiekalų įvairove bei išskirtiniu skoniu, Paprastai išskiriamos net aštuonios regioninės kinų virtuvės, kurios siūlo paragauti įvairių populiarių patiekalų: ryklio peleko sriubos, sūdytame vandenyje garintos žuvies, saldžiaaštrės ar saldžiarūgštės vištienos, kiaulienos ar antienos, jūros gėrybių, ir t.t. Visai nesvarbu, kokią kelionės kryptį pasirinksite, tikėtina, kad kelte rasite populiarių kinų virtuvės valgių.

Indų virtuvė

Niekam ne paslaptis, kad ši virtuvė yra viena įmantriausių, pasižymi didele patiekalų įvairove, siūlomas didelis vegetarinių valgių pasirinkimas. Nors indai menkai vartoja mėsą, tačiau jų virtuvės restoranuose galima rasti ir patiekalų iš mėsos. Mėgstantys aštrius patiekalus tikrai nenusivils, tačiau būkite atsargūs – dažnai indiški patiekalai yra ypatingai aštrūs.

Meksikiečių virtuvė

Meksikiečių virtuvė garsėja pikantiško skonio ir aštrių prieskonių deriniu. Meksikiečių virtuvė yra labai populiari visame pasaulyje, tad  ir keliaujant keltu galite tikėtis rasti būtent šios virtuvės patiekalų. Meksikiečių virtuvė laikosi actekų, majų ir ispanų maisto gaminimo tradicijų, jei apsilankysite meksikiečių restorane, paragaukite tortilijų, apelsinų padaže troškintos kiaulienos, bananų lapuose keptos žuvies, ir t.t.  Jei rinksitės kelionę keltu, tikrai galite tikėtis rasti meksikiečių restoraną.

Japonų virtuvė

Japonijos virtuvė yra populiari ir už šios šalies ribų. Šios virtuvės tendencijos sparčiai plinta visame pasaulyje, tad nesvarbu, kokią kelionės kryptį nuspręsite pasirinkti, kiekvienu atveju  galite tikėtis rasti Japonijos virtuvės restoraną. Tradiciniais japonų patiekalais yra laikomi sušiai, japoniška sriuba sirumonasjakitoritempura, ir t.t.

Ispanų virtuvė

Ispanija taip pat garsėja įspūdinga virtuve. Nemažai patiekalų gaminama iš daržovių, taip pat siūlomas gausus mėsos ir žuvies patiekalų pasirinkimas. Tradiciniais ispanų patiekalais yra laikomi šie: šalta sriuba gaspačo, Pato a la Sevillana(troškina antiena su daržovėmis), Tortilla del Sacromonte  (omletas su inkstais ir smegenėlėmis), Pescaito Frito  (tešloje kepta žuvis), ir t.t. Plimutas-Santadera yra gana populiarus kelionės keltu maršrutas, ir galite net neabejoti, kad šios kelionės metu galėsite pasimėgauti tradiciniais ispanų patiekalais.

Libano virtuvė

Libano virtuvė garsėja tuo, kad joje galima paragauti visų Vidurio Rytų regionu patiekalų. Libane yra labai vertinamos daržovės, tad vegetarai tikrai įvertins šios virtuvės valgius. Tradiciniais patiekalais yra laikomi Hommos (patiekalas iš avinžirnių ir česnakų), Fatayer (špinatais įdaryti pyragaičiai),  Moutabal (patiekalas iš baklažanų), ir t.t. Libano virtuvė yra itin populiari Prancūzijoje, tad tuomet, jei keliausite keltu iš Prancūzijos ar į ją, kelte tikrai galite tikėtis rasti Libano virtuvės restoraną.

Graikų virtuvė

Graikijos krašto virtuvės formavimuisi didelę įtaką padarė turkų ir italų kultūra. Daugumoje graikų patiekalų sudėtyje yra alyvuogių aliejaus, įvairių daržovių ir žolelių. Tradiciniais patiekalais yra laikomi šie: Souvlaki  (graikiškas šašlykas), Moussaka (sluoksniuotas apkepas su bulvėmis ir mėsa), Kleftiko (orkaitėje kepta aviena), Sfakiano (vyne troškinta aviena), Choriatiki salata (graikiškos salotos), Kuneli  (troškintas triušis), Baklava (sluoksniuotas desertas).

Kelionė keltu gali padėti susipažinti su kitų šalių virtuvėmis – keleiviniuose keltuose neretai galima rasti gana nemažą restoranų pasirinkimą, ir pasimėgauti tradiciniais įvairių šalių patiekalais. Prieš kelionę visada galima pasidomėti, kokie yra kelte veikiantys restoranais, ir nuspręsti, kokių patiekalų norėtumėte paragauti. Keltuose veikiantys restoranai tikrai jūsų nenuvils – virtuvės šefai visada rūpinasi, kad patiekalų skonis būtų pats geriausias.

Atgal